HomeClubsRobin Zuiderhoek naar Diok dames

Robin Zuiderhoek naar Diok dames

Met gepaste trots kondigt DIOK deze week weer een nieuwe speler aan van formaat. Robin Zuiderhoek, vaste waarde in Oranje en spelend op de flanker en center positie, heeft zin in haar nieuwe uitdaging!

Nederlands team speelster Robin Zuiderhoek gaat dit seizoen de damesselectie van Rugby Club DIOK versterken. Zuiderhoek is 9 jaar geleden begonnen bij RC Hilversum, dat later het All Blues cluster team werd.

Robin zegt het volgende over haar transitie: “Dit jaar sluit ik mij aan bij de dames van het Leidse DIOK. Zij hebben een plan gemaakt wat mij erg aanstaat en het lijkt mij dan ook leuk om hierbij te helpen. Er zijn een hoop nieuwe meiden aangetrokken en een nieuwe coach. Voor mij is het dan ook, na negen jaar bij het zelfde team gespeeld te hebben, een mooie nieuwe uitdaging. Met een aantal meiden heb ik al eens gespeeld op toernooien, maar er is ook een hoop jong talent. Samen gaan we voor kampioenschap. Ik hoop dat we veel van elkaar kunnen leren.

Ook de hoofdcoach van het Leidse team, Robert van Trigt, is verheugd over de komst van Robin: “Ik ben erg blij met de komst van Zuiderhoek, samen met Sarah Niggebrugge kunnen zij misschien wel eens de gevaarlijkste centers-duo van damesrugby zijn. Ik denk dat Robin van zeer grote waarde voor het team zal zijn en dat onze jeugd zeer veel kan leren van haar rijke ervaring.

Bron: Diok Facebook

Foto: Dennis van de Sande

Dit artikel is geschreven door:

Rugby Insidehttps://www.rugby-inside.nl
Rugby Inside is de hoofdredacteur van www.rugby-inside.nl. Wij hebben een passie voor rugby en schrijven graag over wat er gebeurt in Rugby Nederland. Vind je de artikelen die schrijven interessant, volg ons op onze socials en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
spot_img

Volg Ons

SportSport

Gerelateerde Artikelen