HomeLaatste nieuwsCorona Update, wat betekend dit voor rugby?

Corona Update, wat betekend dit voor rugby?

Tijdens de persconferentie van 28 september heeft de regering scherpere corona maatregelen bekend gemaakt, maar wat betekend dit voor onze sport?

Door de laatste aanscherpingen zijn rugby clubs gedwongen om ook nieuwe regels omtrent corona in te stellen. Gelukkig kunnen we nog gewoon blijven rugbyen. Het genot van de training en de wedstrijd is ons nog niet ontnomen.

De belangrijkste wijziging is dat ouders en toeschouwers helaas niet meer welkom zijn tijdens trainingen en wedstrijden. Bij uitwedstrijden mogen de chauffeurs (ouders) wel blijven kijken, zij vallen namelijk onder teambegeleiding.

Bij de meeste rugby clubs zal de sportkantine dicht zijn tijdens trainingen en wedstrijden. Na de trainingen en wedstrijden wordt iedereen verzocht om direct het sportterrein te verlaten.

De belangrijkste regels op een rij:

  • De belangrijkste regel blijft: Bij klachten blijf je thuis en houdt voor en na trainingen en wedstrijden de 1,5 meter aan.
  • Volg de aangegeven looproutes.
  • Kom in sportkleding naar de club en neem je eigen bidon mee.
  • De sportkantine is gesloten tijdens wedstrijden en trainingen.
  • Na een training en wedstrijd verlaat je direct het terrein.
  • Ouders en toeschouwers zijn niet meer welkom.
  • Bestuursleden/commissieleden, trainers, scheidsrechters en teammanagers mogen op het terrein aanwezig zijn zolang zij op dat moment een taak uitvoeren.
  • Ben je in afwachting van een test, dan blijf je thuis tot de uitslag bekend is.

Vanuit Rugby Nederland is nog geen bericht naar buiten gekomen naar aanleiding van de persconferentie. Er is dus nog onzekerheid of de huidige omstandigheden resulteren in verandering voor de voortgang van de competitie.

Dit artikel is geschreven door:

Rugby Insidehttps://www.rugby-inside.nl
Rugby Inside is de hoofdredacteur van www.rugby-inside.nl. Wij hebben een passie voor rugby en schrijven graag over wat er gebeurt in Rugby Nederland. Vind je de artikelen die schrijven interessant, volg ons op onze socials en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
spot_img

Volg Ons

SportSport

Gerelateerde Artikelen