HomeLaatste nieuwsDe Harde Leerschool start nieuw project in Groningen!

De Harde Leerschool start nieuw project in Groningen!

De Harde Leerschool is een organisatie die re-integratie projecten aanbiedt. Tijdens de projecten krijgen (jong)volwassenen vanaf 18 jaar met een afstand tot de arbeidsmarkt door middel van de rugbysport een nieuwe kans om deel te nemen aan de maatschappij.

Vanaf 1 juli gaat De Harde Leerschool voor de derde maal van start in Groningen. Eerdere edities vonden plaats in het najaar van 2017 en het voorjaar van 2018. De gemeente GroningenElker en hoofdsponsor Aegon slaan de handen ineen om een groep gemotiveerde deelnemers van een kans op een betere positie op de arbeidsmarkt te voorzien.

Het Groningse Harde Leerschool project zal plaatsvinden op het terrein van Rugby Club Groningen.

Maatregelen omtrent corona

Vanwege het coronavirus heeft de organisatie het standaardprogramma enigszins aangepast. In plaats van het spelen van rugbywedstrijden zullen er andere uitdagende sportactiviteiten georganiseerd worden. Het alternatieve programma gaat uit van een coronaprotocol dat voorafgaand aan het traject met de deelnemers zal worden besproken. De veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen gaat boven alles. Desalniettemin is De Harde Leerschool staf ervan overtuigd ook in deze ongewone tijd een succesvol project te kunnen realiseren.

Meer over De Harde Leerschool

De Harde Leerschool stoomt deelnemers klaar voor werk of een opleiding. Tijdens onze re-integratieprogramma’s bieden wij (jong)volwassenen vanaf 18 jaar met een afstand tot de arbeidsmarkt door middel van rugby een nieuwe kans om deel te nemen aan de maatschappij. Er wordt gestuurd op kernwaarden (respect, samenwerken, plezier, discipline, passie, integriteit en solidariteit), zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van de deelnemers. Mede hierdoor wordt de kans op werk aanzienlijk vergroot.

Klik hier voor meer informatie over De Harde Leerschool

Dit artikel is geschreven door:

Rugby Insidehttps://www.rugby-inside.nl
Rugby Inside is de hoofdredacteur van www.rugby-inside.nl. Wij hebben een passie voor rugby en schrijven graag over wat er gebeurt in Rugby Nederland. Vind je de artikelen die schrijven interessant, volg ons op onze socials en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
spot_img

Volg Ons

SportSport

Gerelateerde Artikelen