HomeLaatste nieuwsEreklasse eind maart waarschijnlijk weer van start?

Ereklasse eind maart waarschijnlijk weer van start?

Goed nieuws voor de ereklasse! Zoals het er nu naar uitziet zal de competitie eind maart beginnen aan haar langverwachte doorstart. Dit doel werd gesteld in overleg met alle ereklasse clubs en de rugbybond. 

Er zal een halve competitie worden gespeeld waarin alle clubs een keer tegen elkaar spelen. Dit betekent dat de competitie volgens de huidige competitiestand hervat zal worden. Diok staat momenteel bovenaan met 14 punten, gevolgd door Den Haag met 13 punten en Ascrum met 12 punten. Eemland en Groningen lopen, vanwege een afgelaste wedstrijd, beiden nog een wedstrijd achter op de rest van de teams. Haarlem staat momenteel onderaan met 0 punten. 

Of de doorstart van de competitie doorgaat blijft speculeren. Volgens de overheid en het NOC*NSF mag er sinds januari weer gespeeld worden en dragen sportbonden eigen verantwoordelijk voor de inrichting van de competities. Goed nieuws voor alle spelers! De ereklasse clubs hebben aangegeven 6 weken nodig te hebben om zich voor te bereiden op de doorstart. Vrij logisch natuurlijk, aangezien de spelers weer moeten wennen aan trainen en spelen op vol contact.

Half februari staat een vervolg overleg gepland waarin besproken wordt óf, wanneer en hoe de competitie en trainingen met vol contact vervolgd gaan worden. De verwachting is dat de afwegingen van dit overleg vooral betrekking hebben op organisatorische en financiële vraagstukken. Een van de criteria van de doorstart is dat spelers zich minimaal 1 keer en het liefst 2 keer per week laten testen op het Corona virus. Ondanks een aangename prijs per test is het de vraag of alle clubs dit wel kunnen betalen. Uitgaande van een selectie van 22 spelers is dit een hoge prijs voor het doorstarten van een competitie en de vraag is dan ook hoe dit gefinancierd gaat worden.

De Nationale heren en dames selecties beginnen in januari in gesloten kring met de voorbereidingen op de komende interlandwedstrijden. Het is vooral belangrijk dat de spelers van het Nederlands herenteam hun wedstrijd ritme weer terug gaan vinden, mochten de heren de promotiewedstrijd van de Rugby Europe Championship willen winnen. 

Foto: Rugby Shots

Dit artikel is geschreven door:

Rugby Insidehttps://www.rugby-inside.nl
Rugby Inside is de hoofdredacteur van www.rugby-inside.nl. Wij hebben een passie voor rugby en schrijven graag over wat er gebeurt in Rugby Nederland. Vind je de artikelen die schrijven interessant, volg ons op onze socials en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
spot_img

Volg Ons

SportSport

Gerelateerde Artikelen