HomeOranjeHeren XVOranje XV Heren officieel kampioen van de Rugby Europe Trophy 2019-2020

Oranje XV Heren officieel kampioen van de Rugby Europe Trophy 2019-2020

Nederland is ongeslagen kampioen van de Rugby Europe Trophy Poule! Oranje had een winst of gelijk spel nodig tegen Zwitserland om de prijs binnen te slepen. Door Covid-19 kon de wedstrijd tegen Zwitserland niet gespeeld worden en is in overleg met Rugby Europe, Zwitserland en Nederland besloten om de wedstrijd in een gelijkspel te laten eindigen! Spelers en staff Gefeliciteerd!!

Wedstrijd tegen Zwitserland afgelast

Vanwege de verspreiding van het Covid-19-virus werd de allesbepalende wedstrijd tegen Zwitserland niet gespeeld. Oranje stonden al op Schiphol, toen zij te horen kregen dat de wedstrijd was afgelast. Winst of gelijkspel tegen Zwitserland was nodig om de promotiewedstrijd tegen de (nog onbekende) verliezer van de Championship Poule te mogen spelen. Een seizoen met een bizar einde. 

In overleg met Rugby Europe en Zwitserland, mede omdat Nederland er sterk voor stond, zijn beide landen overeengekomen de wedstrijd niet te spelen en te laten eindigen in een gelijkspel. Daardoor is Nederland ongeslagen kampioen van de Trophy Poule.

Kans om geschiedenis te schrijven

Nederland heeft mooie resultaten geboekt onder de leiding van nieuwe bondscoach Zane Gardiner. Hij kan trots terug kijken op zijn eerste seizoen met de Oranjeheren. Voor het eerst in de geschiedenis heeft Nederland de kans te promoveren. Nadat het team drie jaar achter elkaar de tweede plek behaalde in de Trophy Poule, is promoveren naar de Rugby Europe Championship poule een lang gekoesterd doel van het team. Het harde werken is beloond!

De laatste Championship-wedstrijden worden komend najaar gespeeld waarna duidelijk zal zijn wie onderaan eindigt in die poule. Dit is dan tevens de tegenstander waar de Oranjeheren tegen moeten spelen om promotie.

Dit zijn de huidige standen:

De datum van de wedstrijd zal nog volgen, wel is het duidelijk dat deze wedstrijd niet in Nederland wordt gespeeld.

Bron NRB

Foto: Dennis van de Sande

Dit artikel is geschreven door:

Rugby Insidehttps://www.rugby-inside.nl
Rugby Inside is de hoofdredacteur van www.rugby-inside.nl. Wij hebben een passie voor rugby en schrijven graag over wat er gebeurt in Rugby Nederland. Vind je de artikelen die schrijven interessant, volg ons op onze socials en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
spot_img

Volg Ons

SportSport

Gerelateerde Artikelen