HomeLaatste nieuwsNRB introduceert "Social Rugby" competitie

NRB introduceert “Social Rugby” competitie

NRB introduceert Social Rugby Competitie! Een competitie voor spelers die geen tijd hebben om mee te doen aan de bestaande competitievorm.

Probleemstelling

Hoe faciliteer je het best een leven lang vol rugby? Hoe zorgt de NRB er voor dat rugby voor iedereen is? Dit zijn thema’s die bij Rugby Nederland hoog op de agenda staan.

Afgelopen seizoenen was er een stijgende behoefte naar het af en toe spelen van een stevige pot rugby buiten de bestaande competitievorm in Nederland. De huidige competitievorm eist namelijk te veel van de kostbare tijd van deze groep spelers.

Je wilt graag rugbyen en af en toe aanwezig zijn bij een derde helft, maar je ziet het niet zitten om twee keer per week te trainen en elke zondag te spelen. Daarnaast biedt je baan niet de ruimte om vervolgens elke maandag bont en blauw als een oud lijk op je werk rond te lopen. Wat nu?

Deze groep die met liefde oude rugbytradities en rugbyverhalen door vertellen aan de volgende generaties, wilt rugby Nederland natuurlijk niet verliezen. Daarnaast is het ook niet de bedoeling om deze groep gelijk in te schrijven voor Walking Rugby. Vandaar dat de NRB nu de Social Rugby “Competitie” introduceert!

NRB introduceert "Social Rugby" competitie

Het concept

  • Je bent lid van je eigen club, maar ook van Rugby Nederland. Dit biedt de mogelijkheid tot clusteren én het spelen voor andere teams binnen de social rugby competitie;
  • Dit mag zowel een senior lidmaatschap (SE) als een recreanten lidmaatschap (RE) zijn;
    (Recreanten spelen maximaal 6 wedstrijden in de reguliere competitie, binnen de social competitie zouden dit een onbeperkt aantal wedstrijden per seizoen zijn)
  • Mogelijkheid tot inschrijving en instroming gedurende het hele seizoen
  • Het format voor de competitie wordt bepaald nadat het minimum van 4 ingeschreven teams is bereikt.
  • Wedstrijddagen worden onderling bepaald. Dit biedt flexibiliteit voor beide teams. In eerste instantie worden de wedstrijden op zaterdag gespeeld.
  • Bij Social rugby zijn er geen rangen en standen;
  • Social rugby wordt gespeeld volgens het “Game On-principe” (zie poster) en de “Spirit of the Game” (vastgesteld door World Rugby, speciaal voor veiligheid en discipline);
  • Social rugby wordt gespeeld volgens het vereenvoudigd VWW (nader te bepalen).

De bijgevoegde poster illustreert de insteek van deze nieuwe competitie. Het concrete format zal afhankelijk zijn van het aantal geïnteresseerde clubs dat zich aanmeldt.

Aanmelden

Mochten jij en je team enthousiast zijn geworden, neem dan voor eind juni contact op met het bestuur van je club. Alle clubs zijn op de hoogte van de praktisch informatie en deadlines betreffende het aanmelden voor deze competitie.

Bron NRB

Dit artikel is geschreven door:

Rugby Insidehttps://www.rugby-inside.nl
Rugby Inside is de hoofdredacteur van www.rugby-inside.nl. Wij hebben een passie voor rugby en schrijven graag over wat er gebeurt in Rugby Nederland. Vind je de artikelen die schrijven interessant, volg ons op onze socials en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
spot_img

Volg Ons

SportSport

Gerelateerde Artikelen