HomeClubsDe nationale sportweek en de sportactie beginnen over 2 weken!

De nationale sportweek en de sportactie beginnen over 2 weken!

Het sportseizoen gaat weer van start! Tijd om iedereen te laten ervaren hoe leuk en belangrijk sport en bewegen is. Rugby wordt in de maand september via de landelijke campagne ‘Sport doet iets met je’, de Nationale Sportweek én de sportactie vol in de schijnwerpers gezet.

Heb je vragen, op- of aanmerkingen? Schroom dan niet en neem contact op met Emma Fabri via media@rugby.nl.

NATIONALE SPORTWEEK

Van 18 tot en met 27 september openen honderden sportbonden, clubs, scholen, sportfederaties en gemeenten hun deuren. Tien dagen lang draait werkelijk alles om sport. De NOC*NSF Nationale Sportweek is dé gelegenheid om jouw club en de rugbysport in schijnwerpers te zetten.

Wat doet de club?

De club schrijft zich in voor de Nationale Sportweek via deze link. Als rugbyclub bepaal je vervolgens zelf hoe je de Nationale Sportweek verder vormgeeft en invult met activiteiten.

Wat krijgt de club?

Na inschrijving krijg je gelijk toegang tot de sportpromotie tool. Bestaande uit een toolkit, inspirerende voorbeelden en bruikbare content die jij kunt inzetten om nieuwe sporters aan te trekken voor jouw club.

Deze sportpromotie tool is gemaakt om snel, eenvoudig en professioneel marketingcommunicatie materiaal te maken voor de verschillende activiteiten. De tool bevat templates van o.a. de sportactie en de Nationale Sportweek met variabelen. Deze kun je aanpassen, denk aan de titel, logo’s, data en tijden waarmee je in een handomdraai posters, flyers en social media posts kunt personaliseren. Let op: de promotiematerialen voor de sportactie mag je pas vanaf maandag 14 september (start sportactie) inzetten.

Wanneer je een account hebt, kan je via het dashboard de promotietool vinden en direct aan de slag. Je doet dan nog niet mee met de Sportactie…

DE SPORTACTIE

De AH Sportactie valt dit jaar tegelijkertijd met de Nationale Sportweek. Van 14 tot en met 27 september ontvangt iedereen bij het boodschappen doen bij Albert Heijn sportvouchers.
Deze kunnen tot en met 25 oktober verzilverd worden door sportactiviteiten te boeken bij de deelnemende sportclubs. Via de actiepagina http://www.ahsportactie.nl/ kan iedereen sportactiviteiten in de buurt zoeken en boeken.

De sportvereniging bepaalt daarbij zelf welke en hoeveel activiteiten dat zijn en hoeveel mensen zich per activiteit in kunnen schrijven. Van bestaande trainingen openstellen tot nieuwe lessen voor een bepaalde doelgroep, alles is mogelijk. We willen daarbij sporters stimuleren vaker dan eens mee te doen zodat zij jouw sportclub goed kunnen leren kennen. Hoe meer sportactiviteiten voor jong tot oud hoe leuker natuurlijk!

Wat doet de club?

Je schrijft je in voor de Sportactie via deze link. Hier vul je alle gegevens in over jouw rugbyclub, zoals contactgegevens en een logo. Vervolgens geef je via ‘Aanbod’ aan welke leuke proeflessen je tijdens de sportactie gaat organiseren, en, op welke dagen en hoe laat deze worden gehouden.

Wat krijgt de club?
Via NOC*NSF…

  • De club krijgt een nieuwsbrief van de Sportactie met inspirerende voorbeelden van eerdere edities, uitnodigingen voor webinars over specifieke onderdelen van de sportactie (bijvoorbeeld ‘Hoe maak ik sportaanbod aan’ en ‘Hoe maak ik mijn communicatiemiddelen’), informatie en updates over de sportactie.
  • Net als bij de Nationale Sportweek krijgt de club toegang tot een gratis, geautomatiseerd en gefaciliteerd promotieplatform om sportaanbod en promotiemateriaal te maken.
  • Automatisch bericht dat de sportactiviteit geboekt is.
  • Inzicht in de prestatie van het eigen sportaanbod, zodat sturing tijdens de actie mogelijk is. Bijvoorbeeld door tijdstip, dag of aanbod zelf aan te passen om meer vraag te genereren
  • Ondersteuning van de Sport Support collega’s van NOC*NSF en gemeente voor, tijdens en na de sportactie

Via Rugby Nederland..

  • Jouw club krijgt kosteloos een pakket toegestuurd met 50 beginnergidsen (een handleiding om nieuwe leden die de rugbysport nog niet kennen mee naar huis te geven).
  • Voor ieder introductielid en ieder nieuw ingeschreven lid dat wordt aangemeld in E-rugby, in de periode tussen nu en 25 oktober 2020, krijgen jullie van Rugby Nederland een gaaf rugbytasje om mee te geven. Hier zitten basisbenodigdheden in om mee te kunnen trainen binnen de coronamaatregelen, zoals een bitje en een bidon, en onder andere een beginnersgids en een rugbyposter.
  • Wanneer je bent ingeschreven voor de Sportactie, krijgen wij daar een melding van. Wij zorgen dan dat er een pakket jullie kant opkomt met de 50 beginnersgidsen en alvast een aantal goodietasjes. Voor ieder extra introductielid en nieuw ingeschreven lid dat wordt aangemeld in E-rugby, zullen er later goodietasjes worden nagestuurd.

Bron: NRB

Dit artikel is geschreven door:

Rugby Insidehttps://www.rugby-inside.nl
Rugby Inside is de hoofdredacteur van www.rugby-inside.nl. Wij hebben een passie voor rugby en schrijven graag over wat er gebeurt in Rugby Nederland. Vind je de artikelen die schrijven interessant, volg ons op onze socials en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
spot_img

Volg Ons

SportSport

Gerelateerde Artikelen