X Rugby

X Rugby is een nieuwe vorm van Rugby Union dat is ontwikkeld door World Rugby. Het is een aangepaste spelvorm dat gespeeld wordt op een half veld. Hiermee wordt de intensiviteit van contact in het spel verminderd. X Rugby is ontworpen als introductie voor nieuwe spelers en voor het behoud van bestaande spelers binnen de sport. Deze 7 tegen 7 variant is eenvoudig te organiseren en zorgt voor veel plezier en fitness. Alle aspecten van het rugbyspel komen hier namelijk in terug!

Wat is X Rugby?

  1. Een aangepaste spelvorm, gespeeld op een half rugby veld met een verminderde intensiteit tijdens het contact.
  2. Ontworpen om nieuwe spelers kennis te laten maken met rugby en diegenen die het risico lopen te stoppen te behouden.
  3. 7 tegen 7, gemakkelijk te organiseren en het biedt plezier en fitness.

Waarom X Rugby?

  1. Tier 1 rugby bonden erkennen de noodzaak om het spel te laten groeien door verschillende spelvormen aan te bieden.
  2. Rugbyspelers toonden een sterke interesse in contact, maar met een verlangen naar verminderde intensiteit van de bestaande spelformaten.
  3. Uit onderzoek bleek dat 48% van de deelnemers geïnteresseerde was in een ​​spelvorm met een kleiner veld, een kortere speelduur en met sociale, gezondheids- en fitnessvoordelen.
  4. Onderzoek toonde aan dat flexibiliteit belangrijke is, waarbij het spel moet passen in de steeds drukkere levensstijl van mensen.
  5. Het vergroten van de mogelijkheden om 7’s te spelen, voortbouwend op de toegenomen populariteit van het spel via de Olympische Spelen, Commonwealth Games en HSBC World Sevens Series.

Spelregels X Rugby?

Het spelformaat is flexibel. X Rugby is ontworpen als een 7’s variant, maar het kan verder worden aangepast en gespeeld met minder of meer spelers.

X Rugby speelveld markeringen kunnen worden gemaakt met kegels of geverfde lijnen.

Beginnen met X Rugby?

Wil je graag beginnen met X Rugby of heb je vragen? Neem dan contact op met de Nederlandse Rugby Bond via info@rugby.nl.

spot_img

Laatste nieuws